Pojdi na glavo Pojdi na vsebino Pojdi na nogo

Politika zasebnosti

Politika zasebnosti

UVODNE DOLOČBE

Javni zavod za turizem in kulturo Rogaška Slatina (v nadaljevanju: Rogaška Slatina) spoštuje vašo pravico do zasebnosti in si prizadeva za najvišjo stopnjo varstva vaših osebnih podatkov. Zato smo pri nudenju naših storitev zavezani delovati v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, zlasti v skladu s Splošno uredbo EU o varstvu podatkov (GDPR) ter z vsakokrat veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Namen te politike zasebnosti je, da vas seznanimo s tem, za katere namene bodo vaši osebni podatki pridobljeni, kako se bodo uporabljali, kakšne so vaše pravice v zvezi s podatki, ki jih hranimo o vas, ter kako jih uveljavljati.

Rogaška Slatina se zavezuje, da bodo osebni podatki, ki nam jih boste posredovali, uporabljeni v skladu s to politiko zasebnosti ter da vaših osebnih podatkov ne bomo prodajali, posojali ali kako drugače posredovali tretjim osebam, razen na ustrezni pravni podlagi.

UPRAVLJALEC PODATKOV

Upravljavec vaših osebnih podatkov je Javni zavod za turizem in kulturo Rogaška Slatina.

NAMEN OBDELAVE PODATKOV IN PRAVNA PODLAGA ZA OBDELAVO OSEBNIH PODATKOV

Vsi osebni podatki, ki nam jih posredujete, bodo obravnavani zaupno in bodo uporabljeni zgolj v namene, za katere so bili posredovani.

PRIVOLITEV

Osebne podatke zbiramo tudi na podlagi vaše privolitve. Na tej podlagi zbiramo osebne podatke za različne namene, o katerih ste vsakič posebej obveščeni, zlasti za namen obveščanja o novostih.

Če ne želite podati privolitve, vaših osebnih podatkov na tej podlagi ne moremo obdelovati in vam posledično tudi ne moremo zagotoviti storitve, za katero potrebujemo vašo privolitev. Dano privolitev lahko kadarkoli prekličete, brez kakršnihkoli posledic za vas.

UPORABNIKI PODATKOV

Vsi podatki bodo uporabljeni v skladu z namenom, za katerega so bili zbrani, in ne bodo posredovani tretjim osebam brez ustrezne pravne podlage.

V okviru zakonskih pristojnosti se vaši osebni podatki razkrivajo naslednjim uporabnikom podatkov:

  • ponudnikom storitev informacijske tehnologije v okviru servisiranja in vzdrževanja programske opreme,
  • administratorju in skrbniku spletne strani.

Rogaška Slatina se zavezuje, da vaših osebnih podatkov ne bo posredovala ali prenesla v tretje države ali mednarodne organizacije.

OBDOBJE HRAMBE

Vaše podatke hranimo do preklica privolitve oziroma toliko časa, kolikor je potrebno za izpolnitev namena, zaradi katerega so bili posamezni podatki zbrani in nadalje uporabljeni.

NAČIN VARSTVA VAŠIH PODATKOV

Rogaška Slatina se zavezuje skrbno varovati osebne podatke, ki nam jih posredujete. Vaši osebni podatki so zaščiteni pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami.

Osebne podatke hranimo v fizični in elektronski obliki. Hramba osebnih podatkov je urejena s tehničnimi in organizacijskimi ukrepi, ki preprečujejo nenamerno ali nezakonito uničenje, izgubo, spremembo ter nepooblaščeno razkritje ali dostop do vaših osebnih podatkov.

Po prenehanju potrebe po vodenju podatkov, to je po izpolnitvi namena, za katerega so bili podatki zbrani oziroma z vašim preklicem, se vaši osebni podatki v roku 15 dni nepovratno in trajno izbrišejo.

Piškotki

Kaj so piškotki?

Ta politika piškotkov pojasnjuje, kaj so piškotki, kako jih uporabljamo, vrste piškotkov, ki jih uporabljamo, tj. informacije, ki jih zbiramo z uporabo piškotkov, kako te informacije uporabljamo in kako upravljati nastavitve piškotkov.

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se uporabljajo za shranjevanje majhnih kosov informacij. Shranijo se na vaši napravi, ko se spletno mesto naloži v vaš brskalnik. Ti piškotki nam pomagajo, da spletno mesto deluje pravilno, ga naredijo bolj varnega, zagotavljajo boljšo uporabniško izkušnjo, razumejo, kako spletno mesto deluje, in analizirajo, kaj deluje in kje so potrebne izboljšave.

Kako uporabljamo piškotke?

Kot večina spletnih storitev, naše spletno mesto uporablja piškotke prve in tretje strani za več namenov. Piškotki prve strani so večinoma potrebni za pravilno delovanje spletnega mesta in ne zbirajo nobenih osebnih podatkov, ki bi vas lahko identificirali.

Piškotki tretje strani, ki jih uporabljamo na našem spletnem mestu, so predvsem za razumevanje delovanja spletnega mesta, kako komunicirate z našim spletnim mestom, za zagotavljanje varnosti naših storitev, zagotavljanje oglasov, ki so za vas pomembni, in na splošno za zagotavljanje boljše in izboljšane uporabniške izkušnje ter pomoč pri hitrejših prihodnjih interakcijah z našim spletnim mestom.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo

Upravljanje nastavitev piškotkov

Nastavitve piškotkov lahko kadar koli spremenite. Poleg tega različni brskalniki ponujajo različne metode za blokiranje in brisanje piškotkov, ki jih uporabljajo spletna mesta. Nastavitve svojega brskalnika lahko spremenite, da blokirate/izbrišete piškotke. Spodaj so navedene povezave do podpornih dokumentov o upravljanju in brisanju piškotkov iz glavnih spletnih brskalnikov.