Pojdi na glavo Pojdi na vsebino Pojdi na nogo

Informacije za obiskovalce

Lokacija

Kako do stolpa

Stolp Kristal stoji v Rogaški Slatini, ob vznožju Tržaškega hriba. Je enostavno dostopen z avtomobilom, motorjem ali organiziranim avtobusnim prevozom, saj je v neposredni bližini veliko brezlačno parkirišče. Dostop je možen tudi z javnim prevozom, v bližini sta postajališči za avtobus in vlak.

Tržaški Hrib 1, 3250 Rogaška Slatina

+386 82 002 655

stolp.kristal@turizem-rogaska.si

Obišči nas

Vstopnina

odrasli: 10,00 EUR/osebo

osnovnošolci, dijaki, študentje, upokojenci, skupina (nad 15 oseb): 8,00 EUR/osebo

družina (3-5 oseb, 1-2 odrasla + otroci do 18 let): 30,00 EUR

predšolski otroci: prost vstop

invalidi (imetniki invalidske kartice): prost vstop

VR doživetje: 3,00 EUR/osebo

 

*Nakup vstopnic je možen na vhodu v Stolp Kristal. V ceno je vključen DDV.

Kdaj?

Odpiralni čas

POLETNI DELOVNI ČAS (1. april – 31. oktober)

Od ponedeljka do nedelje od 10. do 20. ure

 

ZIMSKI DELOVNI ČAS (1. november – 31. marec) 

Od ponedeljka do nedelje od 10. do 18. ure

 

*Vstop v notranjost stolpa za pse ni dovoljen.

 

Trajnostna mobilnost v Rogaški Slatini

Zeleni obisk

Rogaška Slatina se kot turistična destinacija močno zavzema za trajnostni razvoj, s čimer uveljavlja zeleni turizem in spodbuja trajnostno mobilnost. Mesto uvaja inovativne rešitve, kot so nadhodi za pešce in kolesarje, parkirišča po sistemu P + R in izposojo javnih koles, kar omogoča obiskovalcem, da raziskujejo območje brez avtomobila. S tem celovitim pristopom ne le izboljšuje dostopnost in varnost obiskovalcev, ampak tudi aktivno prispeva k ohranjanju lokalnega okolja.

Varno in moderno

Nadhod Sonce

Rogaška Slatina v okviru zaveze k trajnostnemu razvoju in spodbujanju zelenega turizma uvaja nov koncept mobilnosti z izgradnjo novega nadhoda, namenjenega izključno pešcem in kolesarjem. Ta pomemben korak k bolj zeleni prihodnosti omogoča varno in prijetno prečkanje med parkiriščem pri Restavraciji Sonce in vznožjem Tržaškega hriba.

ZANIMIVOSTI:
•    Nadhod združuje moderno arhitekturo in funkcionalnost. 
•    Konstrukcija: jeklena, zakrivljena.
•    Dolžina: 177,5 metra. Širina: 3,5 metra. 
•    Omogoča prostorno pot za pešce in kolesarje. 

Brezplačna parkirna mesta

Kje parkirati?

Pod Stolpom Kristal je na voljo brezplačno parkirišče za avtomobile in motorje. V primeru zasebenosti lahko dodatna brezplačna parkirna mesta za osebna vozila in avtobuse najdete na nasprotni strani glavne ceste in do stolpa varno dostopate preko nadhoda Sonce. Parkirišča po sistemu P + R (parkiraj in se pelji z avtobusom) omogočajo parkiranje za 51 osebnih vozil. Pot lahko nadaljujete z izposojenimi javnimi kolesi, kar dodatno prispeva k zmanjšanju mestnega prometa in povečanju turistične privlačnosti.

Mobilno Obsotelje

Izposoja koles

Obiskovalci, ki želite raziskati mesto in njegovo okolico brez uporabe svojega avtomobila, si lahko na ploščadi pod stolpom izposodite kolo, navadno ali električno. Izposoja deluje so sistemu za avtomatizirano izposojo v Rogaški Slatini in Podčetrtku. Ta celostni pristop k trajnostni mobilnosti ne samo da krepi pozitivno percepcijo Rogaške Slatine kot zelenega turističnega kraja, temveč tudi aktivno prispeva k ohranjanju lokalnega okolja za prihodnje generacije.

Enostavno tudi za osebe z oviranostmi

Dostopnost

Stolp Kristal je dostopen za vse obiskovalce, tudi z otroškimi in invalidskimi vozički. Prostoren nadhod omogoča gibanje brez ovir za pešce, kolesarje in gibalno ovirane invalide. V stolpu je na voljo dvigalo, ki omogoča preprost dostop do vseh nadstropij in atrakcij, vse do najvišje točke, s čimer je zagotovljeno, da lahko vsak uživa v prečudovitih razgledih.