Pojdi na glavo Pojdi na vsebino Pojdi na nogo

O stolpu

Stolp Kristal

Atrakcije in doživetja

Stolp Kristal ponuja vrsto zanimivosti in razburljivih doživetij. V pritličju vstopite v panoramsko dvigalo, ki sprejme do 21 oseb. Za pot do vrha boste potrebovali pičlih 35 sekund, med dvigom pa boste skozi panoramsko okno lahko opazovali destinacijo. V 1. nadstropju se nahaja kavarna, kjer si lahko privoščite oddih in osvežitev ter se sprehodite po »prosojnih« tleh. V 2. nadstropju je razgledna ploščad, v kateri lahko uživate v razgledu tudi v deževnem vremenu in preizkusite doživetje virtualne resničnosti »Let s Pegazom«. Najbolj pogumni se boste odpravili do samega vrha na odprto razgledišče ter na Rogaško Slatino in njeno zeleno okolico pogledali z vrtoglave višine 104 metrov. Na poti nazaj se v pritličju ustavite v trgovini s spominki in izberite najljubši spominek – zase ali vaše najbližje.

O projektu

Razvoj projekta

Ideja za projekt je nastala iz potrebe po razširitvi turistične ponudbe na destinaciji, ustvarjanju ekskluzivnega prostora za druženje in predstavitve vsebin skozi sodobna orodja in digitalizacijo. Projekt se je rodil leta 2018. Od podpisa pogodbe do realizacije sta minili dve leti in 23. maja 2024 je Stolp Kristal slavnostno odprl svoja vrata za javnost.

Skupna vrednost projekta je dobrih 5 milijonov evrov, od katerih je občina pridobila dva milijona državnih sofinancerskih sredstev.

Kristalno jasno

Aktualna ponudba in dogajanje